Rólunk

A HPH Kft-t amely a Balatonfüredi Liliput városnéző kisvonatot üzemelteti, 1991-ben Hinger Zoltán és felesége Hinger Beáta alapította..

A múlt

1993-ban vásároltuk meg a "Lilli-Put" városnéző nosztalgia kisvonatot, melyet azóta Balatonfüreden üzemeltetünk sikeresen.

A szerelvény a gyártó cég tulajdonában a Margit-szigeten szállította utasait 1993 július 12-ig, majd a "H.P.H." Kft. vásárolta meg. A "Zöld" kisvonat 15 évig szálította utasait, így teremtve tradiciót a Balatönfüredi kisvonatozásnak.

Ma már az új Liliput (Dotto típusú) nosztalgia kisvonattal szállítjuk utasainkat, kedves vendégeinket.

A megjelenésében is attraktív, idegenforgalmi látványosságnak is számító városnéző kisvonat vonzza a kikapcsolódásra, pihenésre és ismeretszerzésre vágyó turistákat.Ez a kisvonat egy mozdonyból 3 kocsiból áll. 60 felnőtt illetve 75 gyermek utas szállítására alkalmas. A kisvonat utolsó kocsija kifejezetten a mozgássérültek számára lett kialakítva a beszállást segítő liftes emelő szerkezettel.

A kisvonat környezetbarát, euro 4-es motorral, légrugózással rendelkezik. Liliput kisvonatunk a bel- és külföldi vendégek körében osztatlan sikert aratott, több mint egymillió utast szállítottunk balesetmentesen, vendégkönyvünkben több ezer elismerő bejegyzés olvasható.

A megjelenésében atraktív, regionális idegenforgalmi látványosságnak is számító Liliput városnéző kisvonat a Balaton 15-20 km-es körzetéből is vonzza a kikapcsolódásra, pihenésre, ismeretszerzésre vágyó turistákat.

A Vitorlás tértől indulva tesszük meg 9 kilométeres, 30 perc időtartamú városnéző körútunkat. A városnéző kisvonatunk az idelátogató kül- és belföldi vendégek, valamint a város lakóinak - különös tekintettel az ifjabb és idősebb korosztályra - teljes megelégedésére üzemel.

A városnéző kisvonatunkkal megismerkedhetnek az utazók a város nevezetességeivel, összekapcsoljuk a Fürdővárosi részt az Óvárossal, ezzel is elősegítve a két településrész egymáshoz való közeledését, az üdülővendégek a parttól távolabbi részekre való felvezetését.

Tevékenységük szerepel a szállodák és csárdák helyi és külföldi reklámanyagában, Münchentől-Hamburgig végtelenített videó kazetták forognak a német utazási irodákban, bemutatva Balatonfüredet és a Liliput kisvonat által nyújtott színvonalas tevékenységet. Többek között szereplünk a Balatonfüredet bemutató képes ismeretterjesztő könyvben, és az MTV MC sorozatában is. A közelmúltban készített velük a német MDR TV egy 30 perces turisztikai sztorira épülő reklámfilmet, mely film már forgalmazásra került Európa német nyelvterületén, tovább öregbítve Balatonfüred hírnevét.

Mivel a kisvonat minden kocsija kihangosított így lehetőség van külön kérésre Magyar Német Angol nyelvű idegenvezetést kérni, így az utasok menet közben alapos tájékoztatást kaphatnak a látnivalókról.

Legyen Ön is a vendégünk, a Balatonfüredi Liliput városnéző kisvonat utasa!